Kámoni Arborétum Látogató és Oktatóközpont

A pályázaton nyert összeg lehetővé tette, hogy egy igényes és energiatakarékos épületet építsenek az arborétumban. A téli hidegben is kellemes meleget árasztó földszinti padlófűtés és néhány radiátor gondoskodik az egész épület kellemes klímájáról. A nyílászárók jó minősége mellett az épület déli oldalán lévő hatalmas üvegfelületek rásegítenek a téli fűtési energia csökkenéséhez.

Faelgázosító kazán beállítása volt a leglogikusabb döntés az arborétum számára. A fa elgázosítása azt jelenti, hogy a kazánban égéskor egy meghatározott hőmérséklet elérése után egyre kevesebb oxigént engednek az égéstérbe, így lelassul az elégés folyamata, jóval hosszabb időre tartja a kazán a meleget és tovább melegíti a vizet is. Jó idő esetén a kazán helyett a napkollektor veszi át a vízmelegítés szerepét.

Az arborétum új épületének melegét egy nagy-teljesítményű faelgázosító kazán és napkollektor adja a padlófűtésen keresztül.

A faelgázosító kazánházhoz tartozó faapríték tároló és faapríték szállító csiga, ami a kazánhoz automatikus adagolással szállítja a szükséges fűtőanyagot.

Faapríték szállító csiga

Nagyteljesítményű faelgázosító kazán az automatikus adagolóval, és 1000 literes puffertárolóval.

Nagyteljesítményű faelgázosító 1000 literes puffertároló

A fűtés, a melegvíz és a solar osztó-gyűjtő hálózata:

Osztó-gyűjtő hálózat

A mosdó, a mozgássérült helyiség és a férfi WC blokk szerelvényei:

Mosdó Mozgássérült helyiség Férfi WC blokk

◀ Vissza a referenciákhoz

Szolgáltatásaink

Ízelítő referenciáinkból